אולפן הקלטות – מקצועי או ביתי?
אולפן הקלטות יכול להגשים חלומות לאנשים שחפצים לפצוח בקריירה של שירה, אך ביכולתו גם להוציא אל הפועל מתנה נחמדה ומקורית. כך למשל אם רוצים להקליט שיר חתונה רומנטי, או להפתיע את ההורים שחוגגים חתונת זהב עם שיר מבדר או נוסטלגי, אופלן הקלטות הוא ללא כל צל של ספק המקום לעשות כן. אולפני הקלטות משמשים גם בתי ספר, חטיבות ותיכונים העמלים על הכנת הצגת סיום ומספק פונקציות נוספות לקהלי יעד שונים. אך נשאלת השאלה מתי לפנות לאולפן הקלטות מקצועי ומתי מומלץ לבנות אולפן הקלטות ביתי?
על דילמת האולפן הביתי לעומת אולפן הקלטות מקצועי, אפשר לענות באמצעות שאלה נוספת – מה המטרה שלכם?!. אם המטרה שלכם היא חד פעמית כפי שקורה לא פעם כאשר רוצים להקליט שיר חתונה או שיר ליום הולדת – אין טעם לרכוש אולפן הקלטות ביתי וכדאי מאוד לפנות לאולפן הקלטות מקצועי. להם יש את הידע ואת הציוד הדרושים להקלטת שירים. אך אם אתם מוסיקאים שרואים את עתידכם בעולם המוסיקה המקומי או העולמי, ויש בידיכם את התקציב הדרוש להקמת אולפן הקלטות ביתי, אזי מומלץ מאוד לרכוש את הציוד הנדרש להקמת אולפן ביתי וכן את הידע הנדרש לתפעול אולפן שכזה.
בניית אולפן הקלטות ביתי – הלכה למעשה
בניית אולפן הקלטות ביתי כרוך בהוצאות, אך מדובר בהוצאות שאינן בשמיים. במידה ואין לכם את התקציב הדרוש תוכלו לבנות לעצמכם אולפן בהדרגה ולפתח ולשכלל אותו עם הזמן.
מה דורש אולפן הקלטות ביתי?
ובכן הצעד הראשון בדרך לאולפן הקלטות ביתי הוא קניית מחשב איתן ואיכותי. רצוי לרכוש מחשב טוב בעל מעבד מהיר, בעל זיכרון רב הכולל כרטיס מסך איכותי. בנוסף יש לרכוש כרטיס קול למחשב המסוגל לבצע המרות. מעבר למחשב יש לרכוש תוכנות ייעודיות לעיבוד קול ועריכה מוסיקלית. קיים מגוון אדיר של תוכנות כאלו בשוק וחשוב לבחור את התוכנות העונות לצרכים שלכם.
הצעד הבא בדרך להשלמת אולפן הקלטות ביתי כוללת מיקרופונים בהתאם לכלים המרכיבים את ההרכב המוסיקלי המוקלט, בהתאם למספר הזמרים כמו גם בהתאם לגוון סאונד שאותו רוצים להקליט. כמו כן, יש לרכוש מיקסר, שתכליתו לקשר בין המיקרופון לבין כרטיס הקול.
בשלב הבא, יש ליצור חיווט בין המיקסר, המחשב, המיקרופונים והרמקולים לבין יתר הכלים והציוד.
כעת, כדי להשלים את המלאכה יש לדאוג לאקוסטיקה וחומרים מבודדים שיאפשרו שקט מוחלט בעת ההקלטות, אך שלב זה יכול להמתין – אם אין בידיכם את הסכום הנדרש לקנייתם. במידה יש לכם את האמצעים הכלכליים, כדאי גם לרכוש כלי נגינה מסוגים שונים.
לבסוף, מומלץ מאוד בעת בניית אולפן הקלטות ביתי להיוועץ באיש מקצוע, המבין באקוסטיקה, בטכנאות סאונד, בהפקות מוסיקליות או במוסיקה. בעזרתו תוכלו לאתר את הציוד המתאים ביותר עבורכם ולהרכיב אולפן הקלטות ביתי שיצעיד אתכם צעד ענק קדימה לעבר החלום הנכסף!